неделя, 5 май 2024 г.

Награди за постижения в областта на културата и концерт в Деня на София

Снимка: Столична община

На 17 септември Столична община по традиция ще връчи Наградите за ярки постижения в областта на културата. С тях се отличават родни творци с принос към София, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства и Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства. Отново ще бъде връчена и Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура. Церемонията ще се проведе в Софийската градска художествена галерия при спазване на противоепидемичните мерки.

За първи път Столична община ще проведе голям концерт на открито, посветен на празника на града. Музикалното събитие „Честит празник, София!“ започва в 18:00 часа в Южен парк-2 – на сцената на Sofia Summer Fest (зад Музея „Земята и хората“). Концертът е подарък за публиката и е със свободен вход до запълване на разрешения капацитет на седящите места. Концертът на открито ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки!

На сцената ще излязат Мария Илиева, Милица Гладнишка, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Калин Вельов и група „Тумбаито“, „Брас Вилидж” и „Оги 23“. Водещ ще бъде Митко Павлов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html