събота, 27 април 2024 г.

„Сити“ вкара 6 на германци, ПСЖ започна с равен (резултати)

„Манчестър Сити“ се разправи с „Лайпциг“ в мач от първия кръг на Шампионската лига в група А. На “Етихад” “гражданите” победиха с 6:3 в голова фиеста. Oбщо 28 попадения бяха отбелязани в осемте мача, 14 от които паднаха в Англия.
„Германците играят в режим “всичко или нищо”. Срещу тях никога нямаш усещането, че мачът е решен. Няколко пъти успявахме да вкараме гол веднага след техен такъв и това много ни помогна”, коментира след срещата треньорът на „гражданите“ Пеп Гуардиола. „Играхме срещу фантастичен тим. Това, което правят, е позитивен знак за футбола. Ние победихме, защото имаме по-качествените играчи. В последните ни три мача вкарахме 16 гола. Иска ми се да видя повече фенове срещу „Саутхемптън“ в събота. Излизаме срещу опасен съперник и каня привържениците да дойдат да ни гледат”, призова Пеп.
Резултатът бе открит в 16-та минута след като Нейтън Аке засече с глава центриране около дузпата. Само 12 минути по-късно Мукиеле си отбеляза автогол. Три минути преди почивката Мукиеле се реваншира и намери отлично Нкунку, който с глава преодоля Едерсон за 2:1. В самия край на полувремето първо имаше претенции за дузпа в полза на „Сити“, които ВАР прегледа и се оказа, че такава има след игра с ръка на Клощерман. Зад топката застана Марез, който не сбърка за 3:1. Веднага след паузата отново Нкунку намали, като този път Дани Олмо му асистира. Пет минути бяха нужни на англичаните отново да поведат с два гола, като този път точен беше Грийлиш. В 73-та минута Нкунку записа хеттрик след изстрел от границата на пеналта, но само две по-късно Кансело покачи до 5:3. Анхелиньо си изпроси и втори жълт картон, който реши напълно сблъсъка, а гол на Габриел Жезуш в края оформи крайния резултат.
Друг английски гранд – „Ливърпул“, обърна „Милан“ за 3:2, а ПСЖ стигна само до 1:1 като гост на „Брюж“, въпреки че разчиташе на Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар. По-големият проблем за парижани се оказа травма на Мбапе, който напусна принудително. В група D „Реал“ (Мадрид) победи „Интер“ с 1:0 като гост с гол на Родриго в 89-ата минута. Голямата изненада поднесе дебютантът „Шериф“ (Тираспол), който надви „Шахтьор“ с 2:0.
Всички резултати
Група А:
„Брюж“ – ПСЖ 1:1
„Манчестър Сити“ – „РБ Лайпциг“ 6:3
Група В:
„Атлетико“ (Мадрид) – Порто 0:0
„Ливърпул“ – „Милан“ 3:2
Група С:
„Бешикташ“ – „Борусия“ (Дортмунд) 1:2
„Спортинг“ (Лисабон) – „Аякс“ 1:5
Група D:
„Шериф“ (Тираспол) – „Шахтьор“ (Донецк) 2:0
„Интер“ – „Реал“ (Мадрид) 0:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html