неделя, 28 април 2024 г.

Чати ли Гешев с Pi Ar Sevi Boiko? ГЕРБ се измъква

снимка Фейсбук

Никой не може със сигурност да отговори на този въпрос. Поне не и гледайки снимките, качени във Фейсбук профилите на Явор Божанков от БСП, на Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и на Радостин Василев от „Има такъв народ“. Снимките развълнуваха социалните мрежи в петък, тъй като излязоха от заседание на парламентарната правна комисия, в което главният прокурор Иван Гешев участваше.

Томислав Дончев

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира пред бТВ появилите се снимки на Гешев, който си пише с „Pi Ar Sevi Boiko“. За съжаление на очакващите смислен отговор обаче Дончев каза само, че този въпрос трябва да бъде отнесен към Гешев или Севделина Арнаудова (ПР на Борисов, а преди това и на неговото правителство), за която се предполага, че е човекът, с когото главният прокурор си води кореспонденция. „Не е хигиенично да се ровим в кореспонденцията на другите. Разбирам, че предизвиква интерес и внимание, но не е чисто, не искам да ме вкарвате в ролята на политически коментатор“, измъкна се Дончев.

Какво изскача на снимките? На тях ясно се виждат по две разменени съобщения. Гешев праща усмихващи се емотикони, не се вижда да е писал някакви изречения. В постовете не се посочва автор на снимката. Според „Дневник“ обаче от метаданните към нея става известно, че тя е направена в 15:14 ч. (по това време комисията е в зала 131 на бившия партиен дом) и е заснета с професионален фотоапарат Canon.

Друг проблем е, че няма 100% сигурност, че става въпрос за Иван Гешев, защото на всички снимки човекът е с гръб. Разпространилите снимките са и участници в заседанието на комисията, а те твърдят, че е главният прокурор.

Въпросите остават…

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html