неделя, 28 април 2024 г.

Капитанката на златния ни ансамбъл: Още не сме осъзнали какво направихме в Токио

Още не мога да кажа , че сме осъзнали напълно, какво направихме. Още когато ни събраха и вече имаше някакви впечатления от нас, г-жа Илиана Раева ни каза: “Вие имате всички качества да спечелите първия и така желан златен медал в историята на художествената гимнастика!”. Оттогава това се превърна в нашата мечта и сме много щастливи , че успяхме да я постигнем. Емоцията е неописуема“, разказва пред Фейсбук страницата на федерацията по художествена гимнастика капитанката на ансамбъла ни Симона Дянкова. В Токио тя и съотборничките й се окичиха със златото, оставяйки зад гърба си Русия.

В основата на успеха ни стои изключително много труд, който полагахме през всички тези години, работата в екип, отдадеността и вярата в успеха. Преминахме през много трудности, много тежки моменти, но не сме се поколебали и за секунда, че това е верният път, както ние, така и нашите треньори. За мен тези момичета са като семейство. Хората, които са близко до нас, могат да потвърдят истинското ни приятелство и химията, която имаме помежду си. Много сме сплотени и мисля, че това ни помогна много да вървим стремглаво напред“, казва още варненката.

“Динамична, силна гимнастичка, обединител, трудолюбива и много трезвомислеща”, казва за нея старши-треньорът Весела Димитрова. Двете ни треньорки се допълват перфектно. Весела е човек, който обожава нашия спорт. Тя не веднъж е казвала, че се чувства най-добре, когато сме в залата и ни тренира. Нейната отдаденост и амбиция ни изстреляха на стълбичката още през първата ни състезателна година, а благодарение на спокойствието и уравновесеността на Михаела Маевска, ние задържахме позициите си и постигнахме най-високия връх“, признателна е капитанката. След олимпийските игри тя призна, че след световното ще сложи край на кариерата си, а също така получи предложение за брак. Много е рано да кажа, какво следва. В краткосрочен план ни предстои световно първенство, отново в Япония. Надявам се, да се представим добре“, оптимист е Симона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html