четвъртък, 2 май 2024 г.

Дончева бясна: Не съм предлагала пари, ще ги съдя!

Татяна Дончева, кадър БНТ

Заместник-председателката на Народното събрание Татяна Дончева отрече категорично обвиненията, отправени към нея от Тошко Йорданов и Радостин Василев, че е предлагала подкуп от „500 к“, за да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ“. Тя предупреди, че вече са готови съдебни искове срещу Йорданов. За Василев обаче не стана ясно, тъй като той, по думите на представителката на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, си е признал, че не му е бил предлаган подкуп.

Самият Радостин Василев каза неколкократно, че не съм му предлагала пари. Какво е „500 к“? Не знам дали въобще съм си писала, възможно е да съм си драскала, но смисълът на тази работа… Какъв по-убедителен източник от първоизточника“, попита Дончева в интервю за БНТ.

„Защо Тошко Йорданов твърди обратното? Кои пари? Тези хора помежду си не говорят ли, тази работа, тя е просто сплетня. На нас не ни трябва тяхната група разцепена“, каза Дончева по адрес на „Има такъв народ“.

„Исковете срещу Тошко Йорданов са готови. Имам искове за това, което е направил в предаването си и в предаването на Петър Волгин, а пък кой още, ще го мислим“, многозначително заяви Татяна Дончева.

Зам.-шефката на Народното събрание добави, че е разговаряла с десетина души от „Има такъв народ“, които са й се видели смислени, с лидерски качества, но реакциите им по скандала показали, че изпълняват разпореждания. Питала ги: „Искате ли да има правителство, вие като личност? Как си представяте да стане?“ И допълни: „Това става само с разговори, но без тях няма как да стане правителство, само така може да ги убедите, че полза ще имат държавата, „Има такъв народ“, парламентарната й група.“

На въпрос разговаряла ли е със Слави Трифонов, тя отсече, че тези които са се видели с него – Мая Манолова и Христо Иванов – той ги е злепоставил.

Запитана защо председателката на парламента Ива Митева твърди, че е интригантка, Дончева каза, че са спрели да си говорят, когато Митева е изправила държавата пред конституционна криза. „Направи това под диктовката на Тошко Йорданов… Аз съм била интригантка, защото съм й предложила човек за „Човешки ресурси“, възмути се Дончева и обясни, че това е станало, когато самата тя установила, че не е ясно кой в коя стая ще бъде и че Митева трябва да се погрижи и за някои битови неща в Народното събрание.

„Ако е толкова сръчна, да движи това, но на тази световна среща на парламентаристи тя изпрати нас, вместо да изнесе реч, да направи международни контакти, много показателно е за нивото на човека“, коментира Дончева.

Дончева изтъкна, че без разговори с представители и на „Има такъв народ“ не е имало начин да се състави правителство. Мая Манолова и Христо Иванов се видели със Слави Трифонов, за да ги злепостави и тях. Смятахме, че Корнелия Нинова има повече контакти с него, оказа се, че и тя няма, допълни тя.

В крайна сметка Татяна Дончева изгуби търпение и сама сложи край на записа на интервюто с БНТ, като бутна микрофона с думите: „Мисля, че много отдавна прехвърлихме времето“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html