понеделник, 29 април 2024 г.

Мъри Стоилов: Затварям чалготеката на „Герена“

Договорът на Станимир Стоилов с „Левски“ е безсрочен, обяви съобствникът на „Левски“ Наско Сираков при представянето на новия треньор. Той сподели още, че Мъри получава цялата спортно-техническа власт в клуба.

„Изключително съм щастлив да се завърна в моя клуб. За съжаление мечтите ми и желанията ми бяха да се завърна в много по-ползотворна и положителна обстановка. За съжаление тези 13 години съм отсъствал от клуба само се е рушило. За мен „Левски“ е основно любов. Важно е да има стабилност във финансирането на клуба“, каза Стоилов във встъпителното си слово.

„Безброй са раните на левскарите. Не знам дали ще има време да зараснат. Не очаквам утре да литнем и да направим чудеса. Очаквам подкрепа. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Ще бъде труден период. Много пъти се е налагало да взимам нестандартни решения, да бъда остър. Ще имам цели. Изоставаме още от борбата за титлата, но трябва да мислим изключително позитивно, да мислим за класиране в евротурнирите и за спечелването на купата. Ще спазваме дисциплината във всяко едно отношение. Навсякъде левскарят трябва да е за пример. Затварям чалготеката в отбора, а отварям професионалния футболен клуб“, каза Мъри. „Пред „Левски“ пътят е изключително тежък. Футболните ни противници „Лудогорец“ и ЦСКА избягаха прекалено много напред във всяко едно отношение. Няма да бъда истински щастлив, ако редуваме слаби и силни игри. Ще се опитаме да променим мисленето и начина. „Левски“ трябва да е собственост на общолевскарско сдружение на привържениците. Аз ще съм първият му член“, допълни още треньорът.

„Той ще има цялото спокойствие на света, но за него спокойствие в „Левски“ – няма. Той има безграничен кредит от феновете, а срокът на договора… Ако ме питате мен, ще е безсрочен. Когато го вкарвахме в БФС, трябва да има срок и минимумът ще е за три години“, допълни Сираков и анонсира стартирането на „План 2024“ в Левски.
Новият селекционер разкри, че „сините“ се разделят с Валери Божинов, Симеон Славчев и Христофор Хубчев. „За мое съжаление от гледна точка на това, че взех решение – трима футболисти – Хубчев, Георги Славчев и Валери Божинов, няма да разчитам на тях. За Божинов – ситуацията с него през тези 2 години е малко несериозна. Никой не го използва и има 70 минути за 2 кампании. А Валери Божинов преди две години беше на 33 години. Оставиха го да си тренира и загрява покрай тъчлинията, което е жалко за него. Съжалявам, че аз съм човекът, който трябва да прекъсне това нещо. Той е най-титулуваният футболист в съблекалнята и има цялото мое уважение, но през последните две години го тупаха по гърба, но никой не го пуска да играе. Аз футболистът Валери Божинов не го познавам. Славчев за съжаление не разкри потенциалът си, а при Хубчев има вина и ситуацията с предишните хора. Има повече хора на една и съща позиция, а нямам нужда от много. Искам да взема юноши да играят с първия отбор. Надявам се сега да се съобразят с клуба, когато разтрогваме, защото на думи много са левскари. Освобождаването им е принудено от това, че искам да взема 2-3 нови играчи и не искаме да надвишаваме бюджета. Това е една от причините“, заяви Стоилов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html