петък, 3 май 2024 г.

Арт фест пред Центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“

Снимка: Топлоцентралата – Център за съвременни изкуства

Фестивалът за музика, театър и цирк ТОПЛО ФЕСТ 2021 ще се проведе на 4 и 5 септември в „Южен парк 2“, между 16:00 и 22:00 ч. със свободен вход. Двудневната му програма приобщава български и международни артисти в областта на цирковото изкуство, съвременния алтернативен театър, електронната, акустична и реге музика.

Всички събития на фестивала се организират от центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Той ще бъде открит тази есен в преустроената сграда на бившата топлоцентрала и хълмовете на „Южен парк 2“ между културно-историческия комплекс „Гарнизонно стрелбище“ и Перловската река.

На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. Невербалното представление „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. Същия ден ще има и циркова работилница по жонглиране.

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър Йорданов-Бъни и неговият „Барабен кръг“.
Павел Терзийски и Александър Логозанов ще представят своя албум Settlers, а българско-английската постпънк група „Каке?“ ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът Trigaida на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов.

Студиото за документален театър „Вокс попули“ ще представи „Експонати – изчезващи човешки видове“. Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки „експонат“, разположен в своя уникален свят от 1 кв.м.

Ще има и огнено шоу с „Нов цирк“, следван от сет на DJ YvesO. За финал група „Синтез“ ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас – Big Big Summer Reggae. Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките й измерения.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html