петък, 3 май 2024 г.

Глобяват Хаджигенов, Бабикян и сценариста Тошко, ходели без маски

Едни от най-самонадеяните депутати в 46-ото Народно събрание Тошко Йорданов, Николай Хаджгигенов и Арман Бабикян ще отнесат глоби за това, че демонстративно стоят в парламентарната зала без маски. По този начин тримата новобранци в Народното събрание се опитват да го играят извънсистемни и независими. Законите и разпоредбите в държавата обаче би трябвало да важат за всички нейни граждани, коментират независими наблюдатели.

Така РЗИ – София направи изненадваща проверка в парламента за спазване на противоепидемичните мерки. Има глобени депутати, съобщи Нова телевизия. Единият от тях е Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Депутатът, станал известен и с публичните си скандали в столични заведения, потвърди информацията и заяви, че ще обжалва наложената глоба. Хаджигенов обясни, че не трябва да бъде глобяван, защото това е работното му място. Мярката за задължително носене на предпазни маски на закрито продължава да е в сила и дори от МЗ напомниха изрично за нея миналата седмица. Въпреки това и съвсем видимо от тв репортажите и излъчванията на живо, тя масово не се спазваше от народните избраници както в пленарна зала, така и в кулоарите на парламента.

Глобата за неносене на маска на закрито е 300 лв. Темата неведнъж е довеждала до остри спорове в парламента дали депутатите трябва да носят маски по време на заседания. Рядкост е и РЗИ да прави проверки, здравните власти предпочитат да гледат настрана.

За предстоящата проверка на здравните инспектори и опасността от глоби се е разчуло още преди РЗИ да влезе в НС. Затова още преди старта на парламентарния ден повечето депутати побързаха да сложат маски. Проверяващите от РЗИ са извършили оглед от балкона в пленарна зала. Присъствието им обаче не стресна всички народни избраници и някои така и не изпълниха изискването за маски на закрито. Сред тях са председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и членовете на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html