събота, 27 април 2024 г.

България победи Русия на волейбол и е на световeн финал!

Българският юношески национален отбор на България продължава с феноменалното си представяне на световното първенство в Иран. Нашите постигнаха втора поредна изключително драматична победа с 3:2 (-14, 21, 20, -20, 13). Мачът, подобно на този срещу Италия беше изключително оспорван, а успехът е огромен и идва срещу най-добрите отбори на планетата. В утрешния финал нашите ще се изправят срещу Полша, който надигра домакина Иран с 3:1. Причината за доброто представяне този път беше блокадата, която спря не малко от устремните атаки на руснаците.

Георги Татаров отбеляза 23 точки за „лъвчетата“, а Александър Николов се отчете със 17. За руснаците най-резултатни бяха Тимофей Тихонов с 25 и Михаил Лабински с 24.
До момента най-доброто класиране на България на световно първенство за юноши до 19 години е на първия шампионат през далечната 1989 година, когато печели бронзовите медали.

„Може би срещата не беше много атрактивна, но напрежението беше много голямо. Това е мач преди финала и стресът беше нормален. И двата отбора играят за първи път на световното първенство и това увеличи още психологическата тежест от мача“, коментира Стоев след успеха. „Надявам се да станем герои. Затова сме тук. Разбира се, нашата цел е да изиграем добър мач и след това да спечелим. Ако това се случи, моралът на всички ще е голям. Поляците са ниски, но имат добра техника“, призна още селекционерът на България. На въпрос на организаторите пък дали се е разплакал от щастие след тази победа, Стоев каза: „Може би утре ще плача“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html