петък, 3 май 2024 г.

Дебютът на Меси за ПСЖ – 31 минути, 0 удари към вратата и 20 паса

ПСЖ спечели с 2:0 при гостуването си на Реймс в мач от четвъртия кръг на френската Лига 1, а дебют с екипа на парижани направи Лионел Меси. Аржентинската звезда влезе като резерва в 66-ата минута на мястото на Неймар. За 31 минути, включително добавените, Меси така и не стреля към вратата, но даде 20 точни паса (процент на точност – 95,2).

В 16-ата минута Килиан Мбапе даде аванс на гостите, засичайки с глава подаване на Анхел Ди Мария. След гола темпото спадна и домакините трудно намираха начин да притеснят вратаря Кейлор Навас. В 42-ата минута Касама шутира опасно, но ударът му премина край дясната греда на парижани.
След почивката в 63-ата минута Мбапе удвои преднината на гранда от френската столица, възползвайки се от асистенция на Ашраф Хакими.

„Още първите докосвания на Лео ни дадоха нещо повече, добавиха увереност в отбора. Дори за футболист от неговата класа е важно да направи добър дебют. Все още е далеч от най-добрата си форма, но тренира добре. След пауза за националните отбори ще бъде в перфектна форма“, коментира треньорът на ПСЖ Почетино.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html