петък, 3 май 2024 г.

Съвременна графика в галерия „Средец”

Зоран Мише – „Игла в купа сено“ – „Kървава борба за една игла“ – 70х180 см – суха игла, 2021

Изложбата “Fight” ще бъде открита с вернисаж от 17:00 до 19:00 ч. на 02.09.2021 г., четвъртък, в Галерия „Средец“ на Министерство на културата и ще може да бъде разгледана до 21.09.2021 г.

Процесът на създаване е борба. От зараждането на идеята и опитите за контролирането ѝ до момента, в който осъзнаваш, че не притежаваш голям контрол над случващото се. Борбата с технологията, времето, планираните и неочаквани събития, емоциите, които съпътстват автора в процеса на създаване. Вътрешната борба да не захвърлиш всичко, което си направил до момента. Въпросите „Защо трябва да се борим?“, „Защо не се пуснем по течението?”. Борбата срещу изкушението да започнеш нещо ново.

Print Nest е студио за съвременна графика, състоящо се от петима членове: Зоран Мише, Горан Тричковски, Васил Ангелов, Павел Целкоски, Иван Матеев. Те са хора с различни характери, с различни способности и отношение към живота, но с обща убежна точка. С традиционните графични техники, които използват, те създават форми и пространства, състояния, мисли и чувства. Съвременното звучене на графичните им листове се подсилва от актуалността на проблемите, засегнати в тях. Всеки от авторите използва различен подход и формат като изразно средство, което подчертава тематичното разнообразие в творбите им.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html