вторник, 30 април 2024 г.

Шеф в „Левски“: Големият дълг е свързан със стадиона

Членът на НС на „Левски“ Петър Ганев коментира ситуацията в клуба към момента, като разкри, че предстоят промени в състава на Надзорния съвет на “сините”.

„Всички ние сме много благодарни на Живко Миланов. Нямаше как да го държим насила. Той започна подготовка с шепа футболисти и решихме да уважим неговото желание. Нещата са динамични. Нека видим какво ще стане и кой ще води отбора в следващия мач. Не мисля, че лични отношения биха били негатив в предстоящи разговори. Това, което има значение, е финансовото състояние и визията на един евентуален отбор. Водещото е „Левски“. Хората в крайна сметка поставят клуба над лични неща. Всички виждат, че Наско Сираков е силната фигура и е нормално той да води предстоящи разговори.

Ако предложението, както е направено, трябва да влезе нов представител в Надзорния съвет. Той ще е представител на Palms Bet. Към момента темата на Общото събрание е какво се случва в последната година, като ще се вземат предвид последните събития“, заяви Ганев в „Студио Дерби“.

„Задълженията са по-малко, отколкото преди една година, а големият дълг е свързан със стадиона. Трябва да правим разлика между дългосрочните дългове и текущите – забавени заплати. Те могат да объркат получаването на лиценз. Текущите задължения не са драматично много. Причината е, че онези бяха изчистени в голямата си част до декември. В първите месеци на годината имаше доизчистване на стари задължения. Към момента вече не се дължат такива, изключвам Петър Хубчев и екипа му. Имаше момент, в който заплатите на отбора бяха под 100 000 лева, а сега са под 250 000 лева. По-малката рамка на заплатите доведе до това, защото започнахме с по-малко футболисти. „Левски“ вече отчита и приходи от абонаментната кампания. Вече играем и пред публика, като приходите извън абонаменти карти бяха около 50 000 лв. Влезе и първата вноска от ТВ права. Не са толкова драматично големи задълженията и причината затова е свитият бюджет в първия отбор. В дългосрочен план обаче е трудно да се поддържа такъв бюджет”, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html