събота, 4 май 2024 г.

Наско Сираков покани Стоилов, феновете му скочиха (обновена)

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков обяви, че е предложил на Станимир Стоилов да заеме треньорския пост в клуба. От официалното съобщение на “синята” легенда става ясно, че преговорите продължават и все още няма окончателен отговор от страна на специалиста. В петък, след поражението от „Ботев“ (Пд), досегашният треньор Живко Миланов подаде оставка, която беше приета от ръководството в неделя.

Ето и цялото съобщение:

Левскари, обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам, че днес, 23 август в Хасково се срещнах с най-успешния треньор на „Левски“ Станимир Стоилов. Воден от убеждението, че той е единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира, му предложих да се завърне в „Левски“ и да помогне на любимия отбор. В разговора ми с него бях максимално коректен, открит и честен относно финансовото положение на „ПФК Левски“, което към този момент не е добро. Споделих убеждението, че именно той е човекът, който може да обедини „синята“ общност и да изведе отбора от кризата, в която се намира.

Станимир Стоилов винаги е бил първата ми опция за старши треньор от момента, в който станах мажоритарен собственик на „ПФК Левски“. Разговорите ни със Станимир Стоилов ще продължат идните дни. Ваш Наско Сираков“, написа легендата.

По-късно от НКП на „Левски“ излязоха с позиция относно последните събития в клуба.

„Благодарим ти, Живко Миланов! За това, че в трудна ситуация не се замисли да помогнеш на любимия „Левски“. Нито за последствията, които почти винаги са толкова тежки за хората, които поставят каузата на преден план. Уверяваме те, че за нас твоята репутация на голям войн е непокътната. Не можем обаче да кажем същото за този, който също трябва да поеме своята отговорност за безпрецедентната треньорска криза, в която е вкарал „Левски“ от една година насам. Сираков е човекът, който превърна треньора в бушон на собствената си управленска несъстоятелност, а от днешното съобщение на страницата на клуба прозира намерението му да си измие ръцете отново, но този път с най-успешния ни треньор Станимир Стоилов. Обезличаването на треньорска институция и унищожаването на историческия стандарт на отбора са достатъчна причина един ръководител да си тръгне“, скочиха „сините“ привърженици.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html