понеделник, 29 април 2024 г.

Олимпийска шампионка e в болница с депресия

Олимпийската шампионка Николета Даниела Шофрони е приета в клиника в тежко състояние, след като от години се е борила с депресивни състояния. Румънката спечели отборната надпревара в многобоя на спортната гимнастика с тима си в Атина 2004, а освен това има и сребро в индивидуалното състезание на земя от същото състезание.
Тя е звезда в Румъния, работи като треньорка на деца. От петък тя е в специализирана клиника, като направи обръщение чрез социалните мрежи, че най-после е намерила сили да признае за състоянието си и да потърси помощ.
В потресаващата изповед румънката казва, че от 8-годишна страда от безсъние и единствените периоди, в които депресивните състояние не са контролирали цялото нейно поведение, са били по време на активните години като гимнастичка. Тогава спортът и адреналинът от състезанията, са успявали донякъде да подтиснат депресиите.
Дана признава, че случилото се със Симон Байлс на Игрите в Токио я е подтикнало и е дало смелост да разкрие за състоянието си. „Загубила съм напълно желанието си да се социализирам и да общувам с хората, постоянно имам главоболие, краката ми не могат да помръднат“, разкрива гимнастичката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html