събота, 27 април 2024 г.

Десислава Атанасова: Досега никой не отговори на каква цена се правят договорките в НС

Ситуацията е толкова нелепа, че първият и вторият на изборите не желаят да управляват, а петите и шестите желаят да получат мандат и да съставят правителство. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на пресконференция в централата на партията.

„Видно е, че първата и втората политическа партия вече са в опозиция, макар че е спорно, след като „Има такъв народ“ излъчиха и получиха подкрепа за председател на Народното събрание. Излъчиха и получиха подкрепа за председател на най-важните ресорни комисии в Народното събрание. Очевидно има добър разговор между останалите парламентарни сили извън ГЕРБ“, коментира Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС подчерта, че според тях договорките на тъмно трябва да приключат в българската политика. „До този момент никой не отговори на каква цена беше получена подкрепата за председателя на Народното събрание. На каква цена беше получена  подкрепата за различните комисии, защото колкото и да отричат сговор помежду си , то е очевидно, че всички останали партии извън ГЕРБ добре са пресметнали аритметично, а и не само вероятно, кои и колко комисии са най-важните в НС. Стигна се до парадокс, че ГЕРБ със своите 63-ма народни представители беше изравнена с партиите по 30 и получи само 4 комисии“, добави Атанасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html