понеделник, 29 април 2024 г.

Световният №2 отнесе Гришо в Синсинати

Втория в света Даниил Медведев победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 в двубой от осминафиналите на турнира от Мастърс сериите в Синсинати. Българинът изоставаше почти през целия мач, а руснакът се оказа твърде силен за него в крайна сметка.
Двубоят започна не лошо за хасковлията, след като стигна до точка за пробив във втория сервис гейм на руснака, но не успя да се възползва. В четвъртия гейм Медведев стигна до две точки за пробив, реализирайки втората за 3:1. В следващия гейм обаче родният ас успя да стигне на свой ред до две брейк точки, за да направи също пробив за 2:3. Радостта на нашето момче беше кратка, а Медведев стигна набързо до три точки за нов пробив, а с третата успя и да го постигне – 4:2. До края на частта двамата тенисисти си вземаха подаването, за да може Даниил Медведев да вземе първият сет с 6:3.

Във втория сет разиграванията продължиха да са дълги и интересни. В началото му Медведев изпусна два брейкбола, а при 2:2 не се възползва от още два. Личеше си, че Димитров е по-колеблив на сервис и пробивът очаквано дойде за 3:4. Руснакът го затвърди, а след това постигна още един за крайното 6:3. В следващия кръг световният №2 ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста (Исп) или Хуберт Хуркач (Пол).
Следващият турнир, на който ще видим първата ни ракета е US Open, който започва на 30 август.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html