събота, 27 април 2024 г.

Манолова под стрес, иска Радев да бави втория мандат още

сн. БГНЕС Архив

Президентът да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно, препоръча председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Мая Манолова.

„Парламентът трябва да има време, за да направи актуализацията на бюджета, за да може хората да по-спокойни пред рисковете, пред които е изправена страната“, аргументира се Манолова.

Наблюдатели отбелязват обаче, че ИБГНИ е завладяна от страх, че е възможно да има нови избори, в които те да не прескочат бариерата и да не влязат в един бъдещ парламент. Единственият им шанс е съставянето на кабинет с третия мандат и затова хората около Манолова, Хаджигенов, Бабикян и Дончева настояват за повече време. Времето може да успокои страстите и да помогне да се състави правителство, макар и с живот от няколко месеца. Фурията Манолова ще използва пък тези месеци, за да прави ПР на своята формация, оказала се излишна при последните събития в парламента и извън него.

Мая Манолова продължава да натъртва, че са готови на публични разговори за реализиране на третия мандат с всички формации, но без ГЕРБ и ДПС, подчертава тя. Ситуацията изглежда безнадеждна, особено след вчерашната декларация на Слави Трифонов, че „Има такъв народ“ стават опозиция. Но Манолова не се отказва. „За нас няма значение на кого ще бъде връчен третият мандат, за нас това е технически въпрос. Отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм“, категорична е тя.

Според нея парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани, вместо с пожарите, които бушуват от няколко дни в Родопите, скока на цените на стоките и електроенергията, и мигрантската криза.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html