петък, 26 април 2024 г.

Вижте треньорите, похарчили най-много за трансфери

Много любопитна статистика публикуваха от Тransfermarkt за футболните треньори, които са харчили най-много за трансфери от 2000 г. насам. Част от имената в списъка изненадаха много фенове в социалните мрежи.
Португалският мениджър Жозе Моуриньо оглавява списъка с 1.76 милиарда евро. Специалистът е закупил 104 футболисти през годините в различните клубове, в които е работил, допълва bnt.bg. Пеп Гуардиола е на втората позиция в своеобразната класация с похарчени 1.59 милиарда евро за много по-малко играчи – 67. Тройката затваря Карло Анчелоти с 1.37 милиарда евро за 88 футболисти.“
И тримата мениджъри са били замесени в многобройни трансферни сделки в едни от най-големите клубове в Европа, в това число „Реал“ (Мадрид), „Барселона“, „Манчестър Юнайтед“, „Милан“, „Челси“ и „Манчестър Сити“.
Гуардиола, Анчелоти и Моуриньо все още имат възможност увеличат тези суми през настоящото лято, тъй като се стремят да подсилят отборите си.
Под №4 в списъка с мениджърите, които са харчили най-много от 2000 година насам, е Мануел Пелегрини. В подреждането следват Масимилиано Алегри, Диего Симеоне, Антонио Конте, Арсен Венгер, Ернесто Валверде и Унай Емери.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html