неделя, 28 април 2024 г.

Ива Софиянска се завръща в „Нова“

Снахата на Васил Божков – Ива Софиянска, се завръща на работа в Нова телевизия от есента, научи ексклузивно вестник „Галерия“ от близки до щерката на бившия столичен кмет Стефан Софиянски. Ива обаче вече няма да е водеща, а ще е зад кадър в „Забраненото шоу на Рачков“. Продуцентът на предаването Маги Халваджиян я наел да кани известните личности, които ще гостуват в предаването. Едва ли заниманието ще допадне на бившата водеща, която е свикнала да бъде звезда от екрана. Не и обслужващ персонал,

който трябва да върши черната работа

 и да звъни по цял ден на телефоните на гостите. Ива обаче няма друг избор, защото добре осъзнава, че никой друг не би я наел заради свекър й Васил Божков, срещу когото са повдигнати куп обвинения, а той се укрива в Дубай.

Ива ще работи в „Забраненото шоу на Рачков“

Точно преди година тя беше изритана от Нова телевизия заради скандалите между хазартния бос и тогавашния собственик на медията Кирил Домусчиев. След като му бяха повдигнати обвинения за укриване на държавни такси в особено големи размери, Божков влезе в открит конфликт със собственика на „Лудогорец“. В края на август миналата година Домусчиев дори заведе дело срещу Васил Божков за клевета и уронване на престижа. Веднага след медийните обвинения договорът на Ива не беше подновен и тя категорично отказа да коментира освобождаването си от телевизията.

„Разделихме се с Ива Софиянска. Професионалните ни отношения, включително и неподновяването на договора й за водената от нея рубрика в предаването „Събуди се“, остават помежду ни и не подлежат на обсъждане с трети страни“, съобщиха тогава от частната медия. След като снахата на Божков остана без всякакви ангажименти, се

посвети изцяло на грижите за децата си Мая и Васил.

Тя помага и в бизнеса на съпруга си Антон Божков, срещу когото също се води разследване. Той е с обвинение за пране на пари по поръчение на организираната престъпна група, която според прокуратурата е ръководил баща му, и излезе от ареста срещу рекордна парична гаранция в размер на 1 милион лева.

Неотдавна Ива сподели, че екранът й липсва, но заради бащата на съпруга си – Васил Божков, няма шанс да си намери работа. Затова изненадващото предложение на Маги Халваджиян й дошло като гръм от ясно небе. Дори не й било важно какво ще е месечното й възнаграждение, защото отчаяно търсела работа и нови предизвикателства. Продуцентът няма никакви притеснения, че тв водещата е снаха на скандалния бос, още повече че телевизията вече не е собственост на Кирил Домусчиев. Той се надява покрай контактите й с известни личности и деца на олигарси, тя да успява да привлече интересни хора като гости в предаването. Самата Софиянска също е на върха на щастието и с нетърпение очаква завръщането си на работа. Сега е на почивка със сестрите си на морето и вече чертаела планове кой ще помага за децата от есента, за да може да се отдаде изцяло на ангажимента си в шоуто на Рачков.

От няколко години Ива беше част от екипа на Нова телевизия и първо водеше „Техните истории“, в което разказваше за успели българи, а след това и „Говори с Ива“. В него представяше прочути родители с техните наследници, също станали известни.

Ива е средната дъщеря на бившия кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски. През юни 2013 г.

тя вдигна тежка сватба с Антон в столичния хотел „Шератон“,

на която обаче не присъства свекърът Васил Божков. Двамата с Антон са заедно още от студентските години в Лондон, където тя завършва журналистика. Имат две деца – осемгодишната Мая и Васил,кръстен на дядо си Васил, който се роди през 2015. В редките си медийни изяви Ива винаги е хвалела съпруга си, който много й помага в отглеждането на децата. „Без него не бих се справила. Подписът ни не промени нищо в нашите отношения. Колкото бях щастлива преди с Антон, толкова и сега, а децата само допълниха и оцветиха картинката. За мен времето с тях е удоволствие и забавление и не бих се лишила от него. В моите очи Васил и Мая са най-добрите деца. Бих казала, че за глезенето си имат баби, дядовци и лели. Аз спазвам доста строг режим, но пък останалото време са свободни да се забавляват, както им се иска на тях, по детски“, споделя е Софиянска-Божкова, която вече има повод не само да е щастлива с новата си работа, но и да търси решения кой ще се занимава с малките, докато е в телевизията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html