четвъртък, 2 май 2024 г.

ДПС и Радев се хванаха за гушите

сн. БНТ/Десислава Кулелиева

Остри реплики и високо напрежение съпътстваха срещата на президента Румен Радев с ръководството на ДПС. Държавният глава продължава консултациите с парламентарно представените партии, като опит за връчване на втори мандат за съставяне на правителство.

Разправията тръгна от станалото прословуто през последните дни гражданство на икономическия министър Кирил Петков. „Имах един въпрос към министър Кирил Петков на база негови заявления в публичното пространство – че е подал заявление за отказ от гражданство“, заяви Карадайъ.

„Що се касае до министър Кирил Петков, аз не мисля че е много удачно точно вие да повдигате тази тема“, отговори президентът. „Защото според мен да си гражданин на Република България означава да носиш България в сърцето си и когато избухна този скандал, аз самият се срещнах с г-н Петков и го запитах: „Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка – България или Канада?“ И получих еднозначен отговор – България“, заяви президентът.

След което Радев попита Карадайъ: Вие ще ми кажете ли коя е вашата Родина-майка? Моята Родина-майка категорично е България, отговори председателят на ДПС. Надявам се да сте искрен в тези думи, отговори му президентът Радев.

В разговора се включи и Йордан Цонев от ДПС, който заяви, че не може да остане безучастен, когато българският президент пита коя е родината-майка на Карадайъ. „Това можем да питаме и бесарабските българи. Всеки етнос, който не живее на територията на страната си има родина и държава по произход. И да питаме точно тази част от обществото, която е доказала, че носи България в сърцето си, съжалявам, че тази лекция трябва да си я четем тук“, заяви Йордан Цонев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html