петък, 3 май 2024 г.

Хаджигенов нарече Борисов „диктатор“ и го сравни със Садам (отзиви в Мрежата)

 

Филмчето, което предизвика това заседание на парламента показа, че управлението на Борисов няма аналог в ЕС. Това е диктатура по подобие на тази в Ирак.“

Това каза днес председателят на временната парламентарна комисия, която разследва случаите на полицейско насилие адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.

„За момента се знае, че камерата, която е заснела станалото зад една от колоните на Министерски съвет, е монтирана и обслужвана от Националната служба за охрана. При преглед на записа, който показва полицейското насилие над протестиращи на 10 юли 2020 година, в един момент има приближаване на картината, което означава, че някой е наблюдавал това на живо и не е реагирал“, уточни адвокатът.

Той отбеляза, че преките виновници ще бъдат наказани, но отговорност трябва да се търси от всички полицейски ръководители, тогавашният състав на Министерски съвет и премиерът Бойко Борисов.

 

Отзиви в Мрежата:

real

Много ми е чудно как ли щеше да постъпи един иракски диктатор, ако му врещят под прозорците обиди, разнасят ковчега му, палят слама пред полицаи и ги замерят с прашки и павета. Защото Борисов е мекушав и тогава не взе мерки. Те го провокираха непрекъснато и точно това очакваха, да не им издържат нервите. Ех, Бойко, ех, Борисов, защо не ги изгони още тогава, както се прави навсякъде по света.

spiegel

Не си спомням дали милиционерските побои на протестиращи на 10 януари 1997 при Добрев и Първанов и на 14 януари 2009 при Станишев бяха разследвани в парламента, но това е крачка напред от десетилетия – всъщност от разкритията за убийствата в Ловешкия лагер, които Тодор Живков потулва, защото той е инициаторът им.

realguro

Айде гласувайте им бюджета на тея да не реват.

Да охраняват границата и да има за пандемията пари, щото и двете са сериозни кризи.

След години с умиление ще си спомняте за стабилността по време на ГЕРБ ама свърши тая. Ще има години на политическа нестабилност, която в комплект със сегашните кризи ще прерасне и в икономическа.

petrov1973

Изслушване на Бойко Рашков за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви.
Три месеца го будалкат, какви действия търсим, имал е неограничена власт да получи всякаква информация. Камерата е на НСО – юридическо лице на бюджетна издръжка и представлява специализиран военизиран държавен орган, подчинен на президента на Република България

С Стоян

Тогава пребиха като куче Филип Димитров (протестите през 1996-1997 – б.р.) и нямаше никакви последствия! Сега 3-4 псуващи и провокиращи полицията надрусани лекета ги канят в парламента.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html