неделя, 28 април 2024 г.

„Ман Сити“ рухна с най-скъпия състав в историята

„Манчестър Сити“ е излязъл с най-скъпия състав в историята на футбола за гостуването си на „Тотнъм“ от Висшата лига. „Гражданите“ загубиха срещата в Лондон с 0:1 след гол на Хюн-Мин Сон през второто полувреме. Съставът на „Сити“ от неделя струва общо 550 милиона паунда, като в това число не влизат резервите, които са на стойност 350 милиона.

Сред играчите бе новото попълнение Джак Грийлиш, който бе закупен от Астън Вила за над 100 милиона. Общата стойност е впечатляващ дори при липсата на капитана на „гражданите“ Кевин Де Бройне. На терена бяха играчи като Жао Кансело, Рубен Диаш, ФБенжамен Менди, Рияд Марез и Рахийм Стърлинг, като всеки от тях струваше на Сити сума от порядъка на 50-60 милиона паунда. Цялата група футболисти на „Сити“ вчера струваше около 900 милиона, а евентуално привличане на Хари Кейн ще покачи стойността на над милиард.

Статистиката показва, че отборът на Пеп Гуардиола е в серия от три поредни загуби в официални срещи, в които дори не е отбелязал гол. Това се случи с „Ман Сити“ за първи път от март 2007 г. Тогава начело на отбора бе Стюарт Пиърс. „Гражданите“ загубиха от „Лестър“ (0:1) за Суперкупата на ФА, а миналия сезон загубиха от Челси (0:1) финала на Шампионската лига. Следващият мач „гражданите“ ще бъде на 21 август срещу „Норич“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html