петък, 3 май 2024 г.

Убит и разчленен. Откриха край Бургас трупа на авер на Митьо Очите

сн. Флагман

Криминалисти откриха разчленен труп в изсъхнало блато край Бургас. По информация на медии, а вече и на разследващите,  тялото е на 28-годишния Юмер Мехмед, който бе в неизвестност от 4 август.

Седмица преди това той е бил а ареста като част от групата задържани заедно с несебърския криминален бос Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. В началото на месеца Юмер е освободен, а няколко дни след това изчезва внезапно.

За отвличането му бяха задържани бизнесменът Станимир Рагевски и друг мъж, който е негов съучастник.

Полицията разследва и изчезването от преди 10 месеца на бургазлийката Теодора Бахлова, която е имала бизнес отношения със задържания Рагевски. Дъщерята на Теодора твърди, че съучастникът на бизнесмена, е признал и за убийството на майка ѝ. „Никой не ми обърна внимание, никой. Трябваше това момче да го намерят разчленено, за да се случи нещо с майка ми. Ще търся кръвнина, за нанесени скръб и болка. Ще съдя полицията за това, че не са си свършили работата и ще искам доживотна присъда за убийците на майка ми“, казва Християна Радоева, дъщеря на изчезналата Теодора.

От доказателствата за намерения труп до момента е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски с огнестрелно оръжие. Подробности за случая бяха предоставени пред медиите днес от прокурор Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас, наблюдаващия досъдебното производство прокурор Десислава Трифонова и ст. комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР-Бургас.

Разчленяването и опитът за укриване на трупните останки са в период от няколко дни. Останките бяха открити късно снощи. Към настоящия момент не са налични доказателства за съизвършител на убийството, съобщи прокурор Трифонова. Тя уточни, че разследването все още е в много начален етап.

На 6 август в следобедните часове е получено заявление от жената, с която Юмер Мехмед съжителства, за това, че от дата 4 август той е в неизвестност. Създаден е екип, вследствие на което в понеделник на 9 август е задържан Станимир Рагевски.

Задържаният Станимир Рагевски (вляво) и жертвата Юмер Мехмед, колаж Флагман

„За мотива е рано да бъде дадено категорично становище. Опитваме се в момента да го докажем и обезпечим с доказателства“, каза Трифонова. Тя отрича засега да е установена връзка между това убийство и изчезването на Теодора Бахлова. От прокуратурата обаче казаха, че се работи и по тази версия.

„Наличните доказателства до този етап не дават повод да се съмняваме, че извършителят е имал помагач или съучастник. Това обаче е само до този момент. В по-късен етап, ситуацията може да се промени“, обясни Трифонова.

Разчленяването е станало в жилищен имот, собственост на обвиняемия и съпругата му.

„Беше установено къде са изхвърлени останките благодарение на страхотната работа на ОДМВР-Бургас. Към настоящия момент обаче не мисля, че е целесъобразно да коментирам изявленията и думите на извършителя“, добави Трифонова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html