неделя, 28 април 2024 г.

„Лудогорец“ би дузпата на „Олимпиакос“ и продължава да мечтае за Шампионска лига

„Лудогорец“ сътвори огромна сензация, след като елиминира „Олимпиакос“. Тимът от Разград спечели с 4:1 след дузпи и ще играе плейоф на Шампионска лига. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 2:2. Така след 1:1 преди седмица в Пирея мачът трябваше да се реши след изпълнение на наказателни удари. При тях „орлите“ бяха безапелационни!

За място в групите „Лудогорец“ ще спори с „Малмьо“. Шведският тим отстрани шотландския „Рейнджърс“ след победа 2:1 в Глазгоу (общ резултат 4:2).

„Олимпиакос“ поведе чрез Ян М’Вила в 31-ата минута. В началото на второто полувреме българският шампион изравни след автогол на Семедо. Пиерос Сотириу изведе „зелените“ напред в 57-ата минута от дузпа. Десет минути по-късно отново от бялата точка Араби направи 2:2, след като реферът Орел Гринфелд си измисли наказателен удар за „Олимпиакос“. Освен това съдията съвсем се обърка и вдигна жълт, а след това и червен картон на Вердон. За играчът на „Лудогорец“ обаче това беше първа санкция и след много спорове главният рефер все пак отмени червения картон. В края на редовното време Осейну Ба от „Олимпиакос“ получи червен картон.

При дузпите „орлите“ вкараха и четирите си изпълнения, докато за гостите френският ветеран Матио Валбуена, стреля над вратата, а изпълнението на Ахмед Хасан бе спасено от Кристиан Кахлина. Така напълно заслужената радост бе за „Лудогорец“, който си осигури участие минимум в групите на Лига Европа и допълнителен приход от поне 5 милиона евро.

„Момчетата тренират дузпи след всяка тренировка. Харесва им. Много съм щастлив, че се справихме. Не искам да коментира реферите и техните отсъждания. Разбира се, че за футболистите не беше лесно. Трябва да разберем реферите, те се опитват да си вършат работата по възможно най-добрия начин. Всички бяха уверени при дузпите и това ме прави много горд, че имам футболисти, които са готови да решат всеки един мач и имат стоманени нерви. Не искам да отправям послания. Олимпийските игри свършиха. Ние вече спечелихме среброто, но ще се борим за златото. Ние все още сме претенденти за златото. Защо започнахме с трима централни защитници? Нека го запазя за себе си. След първия мач анализирахме много добре силните страни на „Олимпиакос“. Не си спомням Кахлина да е направил нещо по-сериозно като спасяване. Имаха няколко удара отдалеч“, заяви щастливият треньор на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html