понеделник, 29 април 2024 г.

Американски гигант препъна Григор в Торонто

Григор Димитров продължава без победа в северноамериканското турне на хард. След поражението от Иля Ивашка във Вашингтон сега българинът отпада рано и от Мастърса в Торонто след загуба в два сета от 211-сантиметровия Райли Опелка – 3:6, 4:6. Първият мач в съперничеството на двамата бе много равностоен, но два по-слаби сервис гейм на Димитров, в началото на първия и края на втория сет, направиха разликата.

В цялата среща с Опелка българинът стигна до едва една точка за пробив, и то в последния гейм на втория сет. Съперникът проби подаването на Гришо два пъти и това бе напълно достатъчно за победата. Американският гигант пласира 12 аса и сервираше невероятно, с което спечели мача.

За Опелка следва мач срещу победителя от двубоя между Лойд Харис и „щастливия губещ“ Фелисиано Лопес. Испанецът замени в схемата своя сънародник Рафаел Надал, който се отказа от участие заради контузия. За Димитров пък следва пътуване към Синсинати, където през следващата седмица ще се проведе следващият Мастърс турнир – този, на който през 2017-а той достигна и до единствената си титла от това ниво.

Репортаж от мача може да гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?v=wP3iWu6A7pM

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html