неделя, 28 април 2024 г.

След сепукото на Петър Илиев по Нова ТВ, никакъв шанс за правителство

Може да бъде изображение с ‎1 човек и ‎текст, който гласи '‎NOVA HD افانة ለዘያን здравей, българия 8:12 благоевград 18°C NOVA ексклузивно след номинацията за вътрешен мини стър петър илиев npeg NOVA‎'‎‎

Изключителното зрелище, което сътвори тази сутрин кандидатът за вицепремиер и министър на вътрешните работи на ИТН Петър Илиев, практически слага край на дилемата ще има ли в сряда България ново правителство. Той гостува на Нова телевизия, като това бе първата негова медийна изява след номинирането и настаналите скандали около името му. През цялото интервю Илиев се държа остро и нападателно спрямо критиците си, демонстрирайки самочувствие на ръба на арогантността. „Името ми не е спорно, а безспорно. То е спорно само за жълтокафявите медии“; „Питайте баба ми и майка ми  – те ще кажат дали имам добър характер“‘; „Който иска – да ме харесва, който не – не. Не сме събрали да сме се харесваме“ – така звучаха част от репликите му. По повод изказаното недоволство от кандидатурата му на евентуални партньори на ИТН отвърна: „Няма да коментирам защитници на „Мултигруп“ от едно време или приятели на избягали в чужбина лица“, намеквайки за Татяна Дончева и Мая Манолова. А съмнения за плагиатство бяха отхвърлени с невъзмутимото възражение, че е пълен отличник на английската гимназия и юридическия факултет на СУ; бил любимец на студентите… – нямало как да преписва от други, нека те си покажели дипломите.

Основната теза на Илиев беше, че е жертва на „ченгесарски сценарий“ на задкулисието –  „Голям страх тресе кочината“. Но атаките нямало да го откажат, ставал по-решителен. И се изказа в трето лице за себе си: „През последните седмици лайтмотивът на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред”.

Минути след изявата му по Нова Тв, стана ясно, че правителство на ИТН най-вероятно няма да бъде одобрено от парламента. „Напъвам се да си спомня, за какво хората бяха по площадите миналата година… Защото като гледам тази година …?! Явно са протестирали за пенсии, за мажоритарна система, за повече арогантност в политиката, за повече почетни консули, за битка със „соросоидите“, за съсипване на Истанбулската конвенция, за поне един македонец в космоса (че не се търпи вече), за узаконяване на плагиатството и по-чести избори, и т.н. В някои от дните са протестирали за приемане на еврото, а в други за обратното. В особени моменти са крещели да се продава Българската банка за развитие, а в други не. Явно е имало дни, в които натрапчиво са ругани млади и компетентни хора като Асен Василев и Кирил Петков, и са провиждани като „леви“, а сигурно е идвала Нинова като рупор на дясна идеология и антисистемност! Или не помня добре (от възраст ще да е), или съм бил на други протести… Или въобще не съм бил“, коментира един от лидерите на „Изправи се! Ние идваме!“ Арман Бабикян.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html