неделя, 5 май 2024 г.

Кандидатът на ИТН за правосъден министър се оттегля заради секс скандала

Момчил Иванов Снимка: БГНЕС

 

„Има такъв народ“ (ИТН) оттегля Момчил Иванов като кандидат за министър на правосъдието. Това обявиха в изявление пред журналисти в Народното събрание кандидатът за премиер Пламен Николов и Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН.

Мотивите за оттеглянето бяха обявени за лични, но няма съмнение, че причината са изтекли в медиите секс чатове между Момчил Иванов и негова студентка, които бяха обявени за фалшиви от кандидатът за премиер Пламен Николов, правосъдния министър и студентката.

„Всичко онова, което се наложи да преживее Момчил Иванов като изказвания и публикации, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага“, обясни Пламен Николов.

 

От партията на Слави Трифонов обещаха по-късно през деня да обявят нова кандидатура за министър на правосъдието, но отбелязаха, че желанието на Иванов да се откаже е новост и за тях.

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов обвини отчасти и медиите за решението на Иванов. „Възхитен съм от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха, за фалшивата информация, която публикуваха, за ада, на който подложиха семейството му“, каза той.

Непознатият до момента юрист доби популярност във вторник, след като бе номиниран за поста. Досега не са известни изказвани преди това негови публични позиции за върховенството на правото или необходимостта от реформи.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html