петък, 3 май 2024 г.

Опитаха да убият свидетел по делото „Килърите“

Доживотен затвор за трима от "Килърите" - Webcafe.bg
Петър Стоянов – Сумиста в съдебната зала

Наемен убиец откри стрелба по защитения свидетел по делото „Килърите“ Цончо Ненов. Нападението е било извършено рано в сряда сутринта в Горна Оряховица, докато Ненов бил в колата си, съобщи NOVA. Свидетелят успял да избяга. Стрелецът бил маскиран и въоръжен с пистолет. Мястото на стрелбата е отцепено от полиция. По случая е образувано досъдебно производство. Трима от групата за мокри поръчки, известна като „Килърите“, лежат в затвора до живот без право на замяна – Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца.

В свое интервю преди време Цончо Ненов казва, че считаният за мозък на „Килърите“ Георги Вълев, който излежава доживотна присъда, може да си поръчва най-различни „услуги“, включително и убийство на някого. „Категорично да, всичко е възможно и има факти за такива случаи, които са в папките на делото. Има данни за поръчване на покушения срещу свидетели и служители по делото, даже се визират имената на Ася Петрова и Валентин Цоновски. И да кажа, че се чувствам застрашен в момента, какво значение има? Щом и срещу такива хора има заплахи… Ако не беше Валентин Цоновски, нищо нямаше да се разкрие и докаже, а той тогава беше уволнен. Ако не беше Ася Петрова нищо нямаше да се документира, а къде е тя сега?! Има заплахи и срещу двамата, и това е публично известно, известно е и на службите“, казва Ненов пред в „Борба“.

Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства. Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html