четвъртък, 2 май 2024 г.

„Лудогорец“ изпусна да бие „Олимпиакос“ в Пирея

„Лудогорец“ пропусна да победи шампиона на Гърция „Олимпиакос“ в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата между двата тима завърши при резултат 1:1, но разградчани определено могат да съжаляват, защото през целия двубой бяха много по-активни и имаха аванс в резултата до 87-ата минута.

Реваншът е след седмица в Разград.

В началото на срещата Ахмед Хасан стреля към вратата на разградчани с глава, но Кристиан Кахлина внимаваше. В 33-ата мин кипърският нападател на „Лудогорец“ Пиерос Сотириу изпусна много много добро положение да открие резултата. Бразилецът Каули Оливейра го изведе срещу сам срещу вратаря Костас Цолакис. Сотириу обаче шутира в тялото му и топката излезе в ъглов удар.

В 50-ата мин Десподов майсторски се разписа от пряк свободен удар. Малко след това Кахлина спаси чист гол, отразявайки нов удар с глава на Хасан. Атуиби Камара изравни за „Олимпиакос“ в 87-ата мин. В продължението Десподов изпусна да донесе победата на „Лудогорец“. При контраатака националът изпревари вратаря Цолакис за топката, но ударът му срещна външната страна на мрежата.

Ако отстрани „Олимпиакос“, българският първенец ще се изправи в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига с победителя от двойката „Малмьо“ – „Рейнджърс“. В Швеция домакините спечелиха с 2:1 първата част от сблъсъка с шотландския гранд.

„Имаме причини да сме разочаровани. Вярвам, че можехме да вземем победата днес. Нямахме късмет в някои моменти. Все пак добра работа от момчетата. Беше важно да сме търпеливи. Вярвам, че може да си върнем загубеното тук. Ако използваме нашите шансове, можем да продължим. Вярвам в нашия успех. Резултатът не е лош, играта може да се промени. Трябва да сме по-подготвени и търпеливи. Не е важно кой играе по хубаво в тази част от сезона, а кой ще продължи напред“, коментира треньорът на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html