петък, 3 май 2024 г.

Ето кои са министрите в кабинета на ИТН

Пламен Николов, снимка tribune.bg

„Има такъв народ“ най-после обяви своя проект за кабинет, след като проведе срещи с БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Както вече е известно, Пламен Николов е кандидатът за министър-председател.

Петър Илиев е предложен за вътрешен министър. Неговото име се спрягаше, че ще оглави правителството, а преди това бе предложени за министър на правосъдието в неосъществения проект за кабинет на Николай Василев.

Петър Илиев

Както при първото предложение за правителство на партията на Трифонов за министър на външните работи, министър на отбраната и министър на спорта са предложени съответно Ради Найденов, Теодора Ганчовска и Радостин Василев.

Георги Георгиев е предложен за министър на регионалното развитие е предложен, а за министър на енергетиката – Александър Николов.

Велислава Петрова, която беше предложение за здравен министър в несъстоялия се кабинет на Николай Василев, сега има шанса да седне в стола на министъра на  образованието.

Пламен Данаилов
Снимка: БГНЕС

От ИТН предлагат начело на министерството на финансите да застане Пламен Данаилов, а това на икономиката да бъде поето от Десислава Димитрова. За социален министър е издигната Теодора Пенева, а за министър на културата – Георги Султанов, който е внук на големия Петър Слабаков.

Предложението за здравен министър е Силви Кирилов, а за министър на правосъдието е предложен Момчил Иванов.

Силви Кирилов

Гроздан Караджов е предложението за министър на транспорта, а за министър на екологията е предложена Силвия Бакърджиева.

Ивайло Кожухаров е предложен за министър на туризма, а Пламен Абровски за министър на земеделието и храните.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html