понеделник, 29 април 2024 г.

Тайсъна приключи на 1/8-финал

Даниел Асенов отпадна на 1/8-финалите от олимпийския турнир в Токио. Тайсъна претърпя поражение в категория до 52 килограма от испанеца Габриел Ескобар с 1:4 съдийски гласа.

Българският боксьор получи много тежък удар още в началните секунди на двубоя. Испанецът беше по-активен и нанесе повече нанесени удари. Едва в средата на рунда Даниел Асенов успя да отговори подобаващо и изравни агресията. В края на частта дори успя да притисне съперника си, въпреки това четирима съдии дадоха предимство за Габриел Ескобар за първия рунд. Знаейки, че няма какво да губи Даниел Асенов започва в нападение да играе със серии от по няколко удара. Съперникът му обаче пласира много точни удари, което доведе до 3:2 съдийски гласа след края на втория рунд. Българският шампион опита да хвърли всичко в заключителната част. Даниел Асенов направи няколко много добри атаки, а испанецът опита да печели време с клинч, да бяга от своя съперник.

„Вкарах много тежки удари, но съдиите отново прецениха друго. Какво искат от бокса, не знам. По-свеж бях. Вече се научих да се справям с обратния гард, въпреки че преди време ми беше проблем. Разочарован съм, показах, че аз съм боксьорът, който иска да спечели срещата. С пласираните удари показах, но съдиите, решиха да покажат друго“, каза още разочарованият Асенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html