сряда, 1 май 2024 г.

Станислав Балабанов, ИТН: В 17.00 ч в президентството ще се запознаете с премиера

Станислав Балабанов. Снимка Интернет

В 17.00 ч. в сградата на президентството ще се запознаете с личността на министър-председателя. Това каза народният представител от ПГ на „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред журналисти в Народното събрание.

„Готови сме, разбира се. Нека да спазим конституционния принцип. В 17.00 ч. в сградата на президентството ще се запознаете с личността на министър-председтеля. Преговорите не са приключили. Вчера дори имаше среща на експертно ниво на тема образование. В тяхното поле е топката. Надявам се да се поправят, да се лишат от емоциите, за да вървим към един стабилен кабинет. В противен случай знаете какво ще последва“, каза още Станислав Балабанов.

Той заяви, че не приема като притискане връчването на мандата днес от страна на държавния глава. „Президентът е в абсолютните си правомощия да прецени кога да връчи този мандат. Ние сме подготвени и сме готови да вървим по Конституция. След като връчи мандат, ще следваме следващата стъпка и ще запознаем всички вас както с личността на министър-председателя, така и с биографиите и личностите, които сме подготвили за бъдещ кабинет. Парламентарните групи ще имат достатъчната възможност в рамките на една седмица да се запознаят, да коментират, да обсъждат и да продължим, ако те преценят, разговорите и в крайна сметка – крайния резултат ще покажат бутоните в пленарна зала“, посочи още Станислав Балабанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html