сряда, 1 май 2024 г.

Отворено писмо на икономиста Евгени Кънев до Слави Трифонов

Евгени Кънев, снимка Фейсбук
Слави,
Вчера те помолих да бъдеш искрен към твоите избиратели. Дай им Нова България вместо Нов ГЕРБ – съдружник на ДПС.
Да, знам, знам, нямате нищо общо с ДПС. Нищо, че беше приятел с Илия Павлов и ходеше на рождените му дни. Нищо, че беше казал за Доган, че е най-големият политик. Нищо, че някак си не ти беше любим скечов герой.
Допускам, че все пак си разбрал неговата истинска роля за нашето родно дередже и ИТН, въпреки че е свенлива по темата, ще помогне да се отвинти неговият болт, на който е закачена съдебната система.
Добре, вярвам ти.
Но кой ти внуши, че можеш с 65 депутата да управляваш сам, а другите безропотно да гласуват спуснат кабинет?
Как си представяш, че не партиите, които уж търсиш за подкрепа, а техните избиратели ще са ОК всичко да мине с 2-3 разговора и без писмено споразумение?
Как си представяш липсата на претенции към хората, които слагаш за министри след гафа ти с първия кабинет?
Да, чувам, че основният ти подборен критерий, с който чакаш нашата индулгенция за проекто-министрите, са дипломи и езици. Дотук добре, но не е достатъчно.
Искаме гаранции, че няма да обслужват ДПС. И не, това че не са били политици в тази партия не значи, че не са професионално обслужвали техните бизнес интереси и сега им се предлага политическа промоция.
Защото нали знаеш, че няма как да се махнат техните СВ от Интернет. Прекалено малка държава сме, Слави и както казваше един твой политически приятел “всички сме братовчеди”.
А сме бдителни, защото съдим по делата, а не думите. Няма как да се кълнеш, че си срещу ДПС, а съгласувано с Данчо М да критикувате министрите на служебния кабинет, които канихте за министри.
Един го клеветите за грабеж на интелектуална собственост. Слави, можеш ли да се закълнеш, че никога не си ползвал чужда интелектуална собственост в Шоуто? Другият ти пък депутат, внушаващ криминални свързаности, за да оцапа името на един добър министър – провери ли го къде е работил, с кого е бил свързан, щом искаш да ти вярваме за ДПС?
И защо е всичко това, Слави? Да покажеш на ДБ, че техните кадри не стават? А само твоите, които трябва да бъдат подкрепени без гък?
Нещо станало и се било обърнало. Стана това, което трябваше да стане, Слави – няма как да има гласуване за правителство – черна кутия на база раздумки. Не стана шоуто, заради слабия му сценарий.
Слави, просто е – подпиши споразумение за подкрепа, съгласувай имената на министрите преди да ги обявяваш пак, прояви гъвкавост и чувствителност към очакванията на избирателите на другите партии. Защото за разлика от ИТН – те са техният вожд.
Направи най-после нещо, от което ДПС да ги заболи, ако искаш доверие.
Тогава и за нас ще е чест.
От ФБ профила на икономиста Евгени Кънев. Заглавието е на редакцията

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html