неделя, 28 април 2024 г.

Златният шлем ще почака, Зверев изхвърли Джокович

Александър Зверев постигна една от най-големите победи в кариерата си и срази Новак Джокович на полуфиналите на олимпийските игри в Токио. Германецът триумфира след епичен обрат – 1:6, 6:3, 6:1 и сложи край на серия от 22 поредни победи на шампиона от Australian Open, „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“. Така Златният шлем, към който се бе устремил сърбина ще почака. Той включва олимпийска титла и четирите трофея от Големия шлем в рамките на една година. Единственото подобно постижение в историята на тениса стои срещу името на Щефи Граф, постигнато през 1988 г.
Саша ще играе на големия финал в неделя срещу Карен Хачанов. Ноле пък за трети път в кариерата губи полуфинал и за трети ще излезе в мач за олимпийски бронз. През 2008-а го спечели след победа над американеца Джеймс Блейк, а през 2012-а загуби от Хуан Мартин Дел Потро. Сега съперник ще е Пабло Кареньо Буста (Исп).
Зверев стана първият след Рафаел Надал от финала на Рим, който успя да победи Джокович. Той прекъсна победната серия от 22 мача на сърбина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html