сряда, 1 май 2024 г.

Атлантическият съвет: Истината за смъртта на майор Терзиев няма да остане скрита

Атлантическият съвет в България излезе с обръщение във Фейсбук, че подкрепя усилията на Димитрина Попова, съпруга на майор Валентин Терзиев, който загина при учение с МиГ, и досега няма доклад за причините за смъртта му. Вместо това има опити да се замаже случаят.

Ето какво се казва в обръщението:

Възхищаваме се от смелостта и решителността на госпожа Димитрина Попова да търси истината, въпреки издигнатата бетонна стена на омертата!

Към момента, предвид политическата ситуация, изглежда силите на мълчанието вземат предимство. Техни естествени съюзници са конформизмът, апатията, късата памет и нагласата „всяко чудо за три дни“.

Истината обаче няма да може да бъде скрита! Не и този път.

Досега може това и да е минавало, но днес няма!

Вече прекалено много детайли излязоха наяве, твърде много шум се вдигна, много въпроси повдигнаха медиите. И гражданското общество също не стои безучастно.

Госпожа Попова има подкрепата на всички, които търсят истината и справедливостта!

Тя има и нашата подкрепа!

Ние ще продължим да поставяме нашите въпроси около катастрофата със самолета!

„Попитах защо ги пращат на смърт, като нямат подготовка. Отговорът бе: „ЗА ДА НИ ИМА.“

„Няма нищо скрито, което да не се открие, и тайно, което да не се узнае.“

Лука 12:2

 

Законният тридесетдневен срок за разследването на катастрофата мина на 9 юли без резултат. „Черната кутия” от 24 юни досега не е дешифрирана. Изпратена ли е в Русия или Украйна?

Димитрина Попова

На въпрос на „168 часа защо се бави дешифрирането на „черната кутия“? съпругата на майор Терзиев отговаря:

„За мен, а и за всички е ясно, че целият случай е политически обвързан и се бави умишлено. Защото истината е неудобна.“

Още преди да е дешифрирана черната кутия, компетентните власти излязоха с доклад за причините за катастрофата. Обяснението на г-жа Попова:

„От съпруга си знам, че за всеки инцидент, независимо дали е трагичен или е просто авария, трябва да има доклад и разбор… Това не е истината, но трябва да има такъв доклад, за да се поднови летателната дейност. И тя бе подновена след доклада… С този доклад от ръководството се опитват да ме убедят, че това не означава пилотска грешка, а пространствено дезориентиране. Тоест той е получил илюзия, но това не е доказуемо.“

Тя не отхвърля възможността самолетът да е избухнал във въздуха заради обстрел, но е убедена, че никога няма да го научим, ще бъде скрито.

„Аз мисля, че всичко е разчетено от черната кутия. Много добре знаят какво е станало, но се поднася така, защото истината е неудобна, а и съобщаването трябва да се забави във времето. Всъщност, тя е неудобна за много хора – за всички по веригата на ВВС“, убедена е съпругата на летеца Димитрина Попова.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html