неделя, 28 април 2024 г.

Илко Пиргов хвана три дузпи и класира „Локо“ (Пд) напред в Европа

„Локомотив“ (Пловдив) елиминира „Словачко“. „Железничарите“ се добраха до драматичен успех с 3:2 след дузпи във втория квалификационен кръг на турнира – Лига на конференциите. Чехите спечелиха реванша с 1:0 и изравниха общия резултат от двата мача на 1:1.

Вратарят на пловдивчани Илко Пиргов спаси три от петте удара на домакините от бялата точка. Точни от бялата точка за Локомотив бяха Димитър Илиев, Конър Руан и Бирсент Карагарен.

В редовното време за Словачко се разписа Властимил Даничек. Той вкара за 1:0 в средата на първата част. Домакините владееха играта и бяха по-активният отбор, но българският вицешампион успя да оцелее до края. Пиргов имаше две ключови намеси в редовното време. Попадение за „Локо“ пък беше отменено заради засада.

Следващият съперник на пловдивчани е ФК „Копенхаген“. Датският тим с лекота се справи с „Торпедо“ (Жодино).

„Емоциите са големи, няма какво да ги крием. Беше доста инфарктно. На моменти аха да ни вкарат втори гол. Виждате феновете зад мен – те ни помогнаха в мача, а и винаги са били верни и са ни подкрепяли. Благодаря на всички тях. Много добре познавам Илко от престоя му в ЦСКА – той си е дузпаджия. В началото явно бранихме резултата от първия мач и това ни изигра лоша шега. Малко като че ли изпитвахме страх. Срещу „Копенхаген“ ще бъде невероятно изживяване, но нека първо да починем, а и ни предстои в неделя мач срещу „Локомотив“ (София)“, обяви треньорът на пловдивчани Александър Тунчев.

По същото време „Апоел“ (Беер Шева) размаза „Арда“ с 4:0 в реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и с общ резултат 7:0 продължава напред в турнира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html