сряда, 1 май 2024 г.

Цацаров погна Боил Банов за къщата в Копривщица

Антикорупционната комисия е започнала акция срещу Боил Банов заради къщата му в Копривщица. Инспекторите на КПКОМПИ проверяват произхода на парите, с които бившият културен министър се е сдобил с имота. Къщата е придобита срещу 56 хил. лева – цена в пъти по-ниска от пазарната стойност на имотите във възрожденския град.

Сигнал срещу Банов в НАП за тази сделка подаде и сдружение „Зограф“, но по случая работи и КПКОМПИ. За момента от комисията отказват да дадат информация по случая.

Имотът е закупен през 2018 година

Припомняме, че първи за скандалната сделка писа вестник „Галерия“. Имотът е купен през 2018 година, се установява от декларацията на Банов, публикувана на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Общата разгъната площ е 140 квадратни метра, а дворното място към къщата е 324 квадратни метра. Паметникът на културата се намира в квартала със старите къщи на Копривщица, където най-ниската цена за аналогичен имот, който не е паметник на културата в сайта imoti.bg, е 140 хил. лева, а къщите, които са паметници на културата започват от 300 хиляди лева нагоре.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html