сряда, 1 май 2024 г.

„Лудогорец“ потрепери, но отстрани „Мура“, на ред е „Олимпиакос“

„Лудогорец“ направи още една крачка по пътя към групите на Шампионската лига. Разградчани пречупиха с 3:1 „Мура“ на своя стадион и след 0:0 в Словения миналата седмица се класираха за ІІІ предварителен кръг на надпреварата.

Това означава, че момчетата на треньора Валдас Дамбраускас имат гарантирани още поне 10 международни мача до Нова година. В следващата фаза от пресявките на Шампионската лига „Лудогорец“ среща гръцкия гранд „Олимпиакос“. Ако отпадне от него, българският тим ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа. При положение, че го загуби „Лудогорец“ отива в групите на новия евротурнир – Лигата на конференциите. Влизането в тях носи близо 3 млн. евро бонус, който е минимумът като печалба, който „орлите“ вече са си осигурили.

Кипърският нападател на разградчани Пиерос Сотириу откри резултата още в 4-ата мин. До почивката гостите удариха греда. В 64-ата мин „Мура“ изравни чрез Томи Хорват. Бразилецът Каули се погрижи за успеха на „Лудогорец“ в края на мача. Първо в 82-ата мин той подаде на Елвис Ману, който вкара за 2:1. 8 мин по-късно Каули сам се разписа за крайното 3:1.

„Лудогорец“ гостува на „Олимпиакос“ на 4 август. 46-кратният шампион на Гърция присига у нас за реванш на 10 август. „Олимпиакос“ стигна до сблъсък с разградчани след две победи с по 1:0 срещу „Нефтчи“ (Азер).

„Беше много трудно. Реагирахме добре след допуснатия гол. Имаше ситуации, в които не се справихме добре. В други го правихме, но това се случва. Мислехме повече за атаката и как да вкараме втори гол. Бяхме уверени, че ще го направим. В ДНК-то на „Лудогорец“ е да вкарва колкото се може повече. Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта. Няма как да игнорираме грешките и от утре започваме да работим над тях и да се готвим за следващия двубой, който не е по-малко важен. Всички знаете колко голям тим е „Олимпиакос“. Най-важното за нас е да се подготвим за съботния мач – физически и тактически. Няма отбор, който да ни плаши и да се страхуваме да се надиграваме. Ние искаме топката и да покажем колко сме добри, вълнувайки нашите фенове с футбола, който играем. Щастливият играч е добър играч“, коментира треньорът на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html