сряда, 1 май 2024 г.

Карадайъ разкри агентите на Сорос в България (видео)

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сензационно разкри агентите на американския милиардер Джордж Сорос в България. Това стана от парламентарната трибуна в отговор на декларация на председателя на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов, който за пореден път заяви, че не би подкрепил правителство, зад което стои дългата ръка на ДПС. Предлагаме ви пълния текст на декларацията на ДПС, прочетена от Мустафа Карадайъ.

 

„Чухме поредната анти-ДПС декларация. Господин Иванов вашата немощ не се опитвайте да я криете пак с анти-ДПС риторика, вие търгувате и рекетирате всяка власт. ДПС не е заложник на каквото и да е, а се ръководи съгласно решенията на своите компетентни органи. Но вие сте част, вие сте продукт, включително естествено и заложник, на една организирана олигархично-медийна НПО политическа група. Става въпрос персонално за господин Прокопиев като олигарх и символ на задкулисието в българската политика, като човек, който притежавайки медийно-икономическа власт заграбва политическа власт без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието „завладяна държава“ и „фасадна демокрация“, които са ви любими етикети за ДПС.

Кого и какво визираме и в кръга „Капитал“? Отговорът на този въпрос може да се намери лесно, защото българските медии, анализатори и политици вече четвърт век се занимават с тази тема и добре са я описали. Само ще отбележа, че в очертанията на този кръг влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев, българският Конфуций, според бившият премиер. И НПО-тата от българските поделения на международната Сорос мрежа.

Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически номенклатурни фамилии. Защо е така, оставаме филантропа Джордж Сорос да обясни. Наричаме на шега тази група, този кръг – организирана престъпна група в българската политика. Защото в зората на българската демокрация приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство, в последствие и големи части от българската икономика. Прав сте. За медиите, правите евтин опит да се криете зад свободата на словото като твърдите, че разкриването на задкулисната ви роля за последните десетилетия е атака срещу медиите. Никога не сме нападали журналисти от контролираните от вас медии. Обратно, в много изказвания от медиите и от парламентарната трибуна сме правили разлика между журналистите и тази група. Достатъчно е да се посочат само изтеклите в публичното пространство инструкции към журналистите за кого и какво да пишат и признанието ви за влиянието върху мейнстрима, който контролирате, което е и достатъчно доказателство за това кой е медийният монополист в България? Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително и по външни указания.

Примери: Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС, чрез анти-ДПС риторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг, ДСБ, Синята коалиция, „Реформаторски блок“, „Да България“, „Демократична България“ и ред други. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в Българя.

Вие рушите демокрацията в България. Без да се явявате на избори имате министри в почти всички правителства. Ще посоча само тези от периода на Борисов – Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Росен Плевнелиев или по думите на господин Борисов – пет-шест министри вкарани от Иво Прокопиев и кръга „Капитал“. Списъкът продължава естествено – Христо Иванов, Румяна Бъчварова, Томислав Дончев, Петър Москов, Екатерина Захариева. Към това нещо, прибавете към това почти всички министри и от двата служебни кабинета на Росен Плевнелиев. Май станаха повечко от 20. Твърдите, че споделяме общи либерални ценности. Не, дори да е книга, нищо не споделяме с вас.

Между нас и вас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здравето си, трети със свободата си. Да, и следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици. Вие сте потомци на комунистическата номенклатура, яхнахте българската демокрация и слугувате на чужди интереси. Менторът ви казва, че черното не става бяло, дори и да го твърдим хиляда пъти. Да, прави сте, вие много повече от хиляда пъти за последните десетилетия казвате на бялото черно, но то си е бяло и това много добре го знаете и вие и многобройните членове и симпатизанти на ДПС, както и нашите партньори в Европа. Поради липсата на идеи, цели и приоритети се опитвате да изграждате политическия си образ чрез противопоставяне, разделение и анти-ДПС омраза.

Ние от ДПС имаме здрава ценностна база. Само да ви дам някои от насоките. Ценностната ни база е основана на обединението на нацията и заедността още от самото създаване на ДПС и до днес. Винаги имаме приоритети, които стават национални. Примери – НАТО и Европейския съюз. Нашият почетен председател 1991 година от тази трибуна посочи тези приоритети, които станаха впоследствие национални. А за наша огромна радост и гордост когато участвахме в изпълнителната власт 2004 година станахме членове на НАТО, нашият почетен председател получи златен медал от Конгреса на САЩ за приноса му за членството на България в НАТО и за мирния преход от комунизъм към демокрация. 2007 година станахме и членове на Европейския съюз, тогава също бяхме част от властта. От 2016 година наши приоритети са зелената икономика, високите технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси, които от 2020 година са приоритети на Европейския съюз, и България като член на ЕС ще ги следва. От историята знаем, че разединеното общество няма просперитет, ние призоваваме чрез диалог между парламентарните групи да определим националните приоритети, да възстановим държавността, нормалността в политиката и демокрацията в България. Благодаря ви!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html