сряда, 1 май 2024 г.

Медалистката ни в стрелбата: Не съм си свършила цялата работа

Снимки: БОК

Със сребърен медал на 10 м въздушен пистолет на врата си, но и с ясното съзнание, че ѝ предстои още работа и още една дисциплина – така българката Антоанета Костадинова прекарва почивния си ден на олимпийските игри в Токио. След като в неделя тя спечели първо отличие от най-авторитетния спортен форум, емоциите вече са утихнали, а целта е променена – добро представяне на 25 м пистолет. Финалите в дисциплината са в петък (30 юли), а квалификациите започват ден преди това.
„Аз не съм си свършила цялата работа. Това, че едната дисциплина е минала, не ме успокоява, защото олимпийските игри не са приключили. Това, за което толкова време сме тренирали и сме се борили, не съм го свършила. Да, спечелила съм медал, но работата, която тепърва ми предстои, е по-важната. Класирането на финал би означавало, че подготовката ми е минала добре. Самият финал и това, което бих могла да направя там, за мен е по-важно. Това е шанс. Ако имам късмет, всичко може да се очаква“, каза Костадинова директно от Япония в предаването „Тази сутрин“.

„На първите ми олимпийски игри не ми достигна по 1 точка за да се класирам за финала. В Рио въздушното ми упражнение беше катастрофално слабо. Класирах се на малкалибреното, останах на осмото място. И не заради друго, а точно този финал беше същият и там. Не, че съм нямала десетки – имах, но по 10,01 и то безброй много. Зрителите нямаше как да видят това. Стрелбата ми не беше лоша. Но правилата са такива. Класирането на 25 м на финала за мен ще бъде успех. От там нататък Господ си казва и аз не мога да гадая какво ще се случи“, каза Костадинова.
Олимпийските игри в Токио са третите в кариерата на сребърната медалистка. Тя завърши девета в Лондон през 2012 г. и осма в Рио през 2016 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html