неделя, 28 април 2024 г.

Разговорите за кабинет: Политически театър и парлама

Нидал Алгафари, снимка Интернет

„Преговорите и разговорите пред обществото бяха за парлама. Важните разговори се провеждат другаде. Има 3-4 фигури, при които се прави това  – Ахмед Доган, преди при Борисов, Румен Радев, за който не се знае дали е правил совалки“, каза политическият пиар Нидал Алгафари за разговорите между партиите за бъдещ премиер.

„И Исус Христос да дойде ще му намерят кусури. Виждате как първо хвалихме Кубрат Пулев, Гришо и Стоичков и от „Осанна“ стигнахме до „Разпни ги“, смята Алгафари.

Борислав Виларов, снимка Интернет

Според политолога Борислав Виларов в момента се разиграва политически театър пред българските избиратели в три фази.

„Първа фаза бе представянето на правителство с премиер Николай Василев, предлагайки програма, която е доста по-различна от програмата на „Има такъв народ“. Втората фаза беше с репликата за президента Първанов, дал мандат на Тройната коалиция. И в момента е театърът, който се разиграва с публичните преговори“, отбеляза той.

В този случай още повече ще доминират хора, които нямат политическа биография и още по-трудно ще могат да се намерят. Което повдига важният въпрос: как министри без административен опит ще управляват? Очевидно зад тях ще има зам.-министри и най-вероятно там ще бъдат преговорите. Ще се търсят преговори на ниво зам.-министри. Всичко ще бъде договаряно под масата между Слави Трифонов и основните играчи“, добави Виларов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html