понеделник, 29 април 2024 г.

Джокович записа 20-а поредна победа

Новак Джокович продължава с убедителното си представяне на олимпийския тенис турнир в Токио. В мач от втория кръг световният №1 отстрани Ян-Ленард Щруф след 6-4, 6-3 след 74 минути игра на централния корт в „Ариаке Тенис Център“.
Двубоят бе като цяло на високо ниво като Джокович демонстрира отлична ефективност на сервис, реализирайки и трите си брейкбола в мача. В същото време Щруф успя да реализира само една от двете си възможности.
За нивото на двубоя говори и отличното съотношение на печеливши удари спрямо непредизвикани грешки. При гонещия Златен шлем сърбин уинърите бяха 28 спрямо едва 4 грешки, докато при Щруф 18 спрямо 3. Джокович впечатли и по отношение на асовете, които бяха половината от общия брой печеливши удари.
Той записа 20-а поредна победа. Серията му започна с 4 успеха в Белград, след това записа 7 на „Ролан Гарос“, 7 на „Уимбълдън“ и сега две на олимпийските игри. Тази година той е спечелил 36 от 39 изиграни мача. В третия кръг сърбинът ще се срещне с Алехандро Давидович-Фокина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html