сряда, 1 май 2024 г.

Любен Дилов: Тепърва от ИТН ще видят какво е да си правят майтап с тях

Любен Дилов-син

„Правят услуга на ГЕРБ в момента. Всяка преследвана общност се мобилизира. Не виждам нашите опоненти да са мобилизирани”. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов в предаването „Неделята на NOVA”. „Ще ви го кажа просто – „картата с черепите” на СДС спаси БСП от изчезване. Ако не беше тази карта, днес нямаше да има такава голяма партия, наследничка на Българската комунистическа партия”, коментира Дилов.

„Нито една от темите, които бяха обсъждани в парламента, са от някаква важност. Съдебната реформа, кой кого е бил на протестите, сигурно са много важни теми, но не са толкова колкото следващата вълна на ковид, мерките за бизнеса, увеличаване на пенсиите и с кой фискален резерв ще го направят – каза Любен Дилов-син.  – Финансовият министър не вижда скоро това да се случи, за разлика от Мая Манолова.“

Като се направи правителство, Дилов се надява то да види сериозните проблеми пред страната. По думите му служебното правителство е пропиляло много време. Дилов отправи упрек към кабинета, че не е направил нищо за ваксинирането срещу COVID-19.

„Правителството произведе много новини, не всичките истински. Естествено е за 3 месеца управление да се ползва от одобрение”, коментира Дилов данните на социологическото проучване на „Галъп” за служебния кабинет. „Помните ли какви проценти одобрение имаше първите месеци правителството на Борисов. Желанието за бърз реваншизъм и да се изпере миналото на някои хора може да опропасти важните работи“, обясни той.

„Стискам палци да стане този кабинет. И най-лошият кабинет е по-добре от това положение, което е в момента”, каза още Дилов. „Има много сериозни проблеми, с които спешно трябва да се заемат. Служебният кабинет пропиля много ценно време. Над 60% от населението обаче най-вероятно ще е болно от ковид през есента. Всеки ваксинационен център има избор от всички ваксини. Извън политическата веселба да кажем на хората: Моля, ваксинирайте се. Никой не е умрял от ваксини. Умряха неваксинираните“, каза още Дилов-син.

„Изборът на Тошко Йорданов за политическо лице на тази формация за мен е озадачаващ, познавайки тези момчетата около Слави Трифонов. Но вероятно той има нещо предвид. В цялата тази група има поне 10 души с много повече качества за тази функция – лице и говорител на тази формация. Тепърва ще видят какво е да си правят майтап с тях. Познавам ги от много години, сигурен съм, че са с добри намерения, не влизат в политиката с задни мисли”, коментира още Дилов.

„Да получаваш ритник от човек, на когото си купил обувки, не е новост за Тошко Йорданов, каза Любен Дилов. Той не бил изненадан от предложения от Трифонов кабинет, а от бързината, с която е бил оттеглен.

Трите партии, които се заявиха като партии на промяната, ще получат подкрепа от ДПС. Нищо драматично няма в това. Близо половин милион турци гледат България. ДБ много се стараят да оставят усещане, че искат кабинет без ДПС“, заяви Дилов-син.

„В момента с моите думи аз много помагам на г-н президента, защото най-ужасния сценарий за него е избори 2 в 1. Ако той разчита на издигането от БСП на своя кандидатура, не е никак добре. Всяка партия ще издигне кандидат. Аз не мисля, че Радев е спечелил от нещо. Това е президентът, който е разделил хората по най-драстичен начин. Позволете ми да бъда скептичен от изхода на президентските избори за него“, заяви той по повод идващите президентски избори.

Ако детеродните ни органи бяха толкова къси колкото паметта, щяхме да изчезнем като нация. Последните 30 години са най-щастливите в историята на българския народ. Това са най-мирните и най-спокойните години“, смята Дилов-син.

„Не знам този пъстър парламент как ще се справи с казуса Северна Македония. Виждам как се справяше Бойко Борисов. Добър, лош, прост, но се справяше“, завърши той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html