понеделник, 29 април 2024 г.

ЕНП коментира думите на Бойко Рашков срещу Борисов

Манфред Вебер, ЕНП, сн. Евронююз/Асошиейтед прес

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отправи закани от парламентарната трибуна, които са притеснителни. Това не е част от един демократичен процес. С тези думи председателят на парламентарната група на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер коментира във Фейсбук страницата на ЕНП изказването на Рашков в парламента за разправяне с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поводът бе спорът, който се развихри в пленарната зала при изслушването на вътрешния министър Бойко Рашков. „Съжалявам, че по време на мутренските времена не се справихме с вашия лидер. Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност“, каза Рашков към ГЕРБ и индиректно към Борисов, припомня „Монитор“.

Това пък накара евродепутатите от ГЕРБ да поискат изказването и заканите на министъра да се разгледат в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи LIBE в Европарламента. Евродепутатите от ГЕРБ определиха изказването на Рашков като напълно недопустимо и те се обявиха срещу „реставрирането на практики и политически похвати от времето на репресивния комунистически режим“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html