вторник, 30 април 2024 г.

Рашков: Дайте ми време да се справя с един лидер

 

Тази зала в годините назад е видяла много – и опитни законотворци, но и някои исторически дъна. Това коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в декларация от парламентарната трибуна относно думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Дончев заяви, че през 1947 г. от тази зала, от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: „Вие отивате в затвора“.

„Днес Народното събрание удари друго дъно – министърът на вътрешните работи от тази трибуна каза, че ще се справи с един партиен лидер, отбеляза той. Единственият исторически аналог, който мога да намеря, е със случилото се през 1947 г. и казаното от Георги Димитров от тази трибуна“, допълни Дончев.

Преди това Тома Биков /ГЕРБ-СДС/ и министър Бойко Рашков влязоха в размяна на остри реплики. Първо депутатът от ГЕРБ подвикваше от място, докато Рашков говореше, което предизвика реакцията на министъра. Рашков определи поведението му като арогантно и го сравни с това на силовите групировки през 90-те години на миналия век. По-късно от трибуната Биков говори за миналото на Бойко Рашков в Националната следствена служба, когато, по думите му, „го сваляли с камъни“.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само за едно – че тогава не се справихме с вашия лидер“, отговори му Рашков, което предизвика ръкопляскания в залата. „Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност“, допълни той.

Тома Биков го репликира, че с нищо не се е справил тогава, а сега е дошъл тук да бъде морален стожер на нацията. Не можете да бъдете морален стожер, защото помним, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html