сряда, 1 май 2024 г.

„Локомотив“ (Пд) пречупи чехи в 88-ата минута

„Локомотив“ Пловдив стартира успешно третото си поредно участие в Европа. Вицешампионите победиха чешкия „Словачко“ с 1:0 в първи двубой от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, който се игра на стадиона в квартал „Лаута“.

Единственото попадение вкара Петър Витанов в 88-ата минута. Развръзката все пак остава за реванша в Чехия, който е на 29 юли.

Първото по-сериозно положение за домакините дойде след 20-ина минути игра. След двойно подаване помежду си Парвиз Умарбаев и Лукас Салинас пробиха противниковата отбрана. Последва изстрел на бразилеца, но вратарят на Словачко улови. Десет минути по-късно Димитър Илиев не успя да засече хубаво центриране на Конър Руан. В 36-ата минута гостите създадоха много чиста ситуация за откриване на резултата. Холцер бе изведен сам срещу Илко Пиргов, но вратарят на Локомотив скъси ъгъла и се справи блестящо.

В 53-ата минута „Локомотив“ пропусна златен шанс да отбележи гол. Димитър Илиев изведе с пета Конър Руан, който напредна и на свой ред пусна отличен пас към Георги Минчев. Нападателят изскочи сам срещу вратаря и шутира с левия крак, но на педя от гредата в аут. Малко след това Конър Руан бе изведен отляво и вместо да подаде към точката за изпълнение на дузпа, предпочете да шутира с левия крак, а вратарят на чехите изби в корнер. Четвърт час преди края главният съдия Карим Абед получи контузия и мачът бе довършен от четвъртия арбитър Ваталие.

В 88-ата минута локомотивци взривиха трибуните с красив гол. Атаката започна Димитър Илиев, който след дрибъл в наказателното поле подаде към Георги Минчев. Нападателят опита шут, при което защитник на Словачко пресече с крак. Топката обаче стигна до Петър Витанов, който с мощен шут по земя от дъгата я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на противниковия вратар за 1:0.

„Бях сигурен от самото начало. В Чехия можем да очакваме още по-добра игра. И там бием с 1:0. Днес им пожелах успех на обяда. Натрупахме опит и спокойно изкачваме Еверест. Сега сме на трети базов лагер. Нашата публика е невероятна, благодаря на всички, дано се радваме на още по-големи успехи. Моуриньо и Тотнъм извадиха късмет, на Моуриньо щяхме да му подпишем листа, ако имаше фенове на стадиона. На „Лудогорец“ ще им е тежко срещу нас“, заяви босът на „Локо“ Христо Крушарскил

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html