сряда, 1 май 2024 г.

„Арда“ дебютира със загуба в Европа

„Арда“ загуби историческия си първи мач в Европа. „Сините“ от Кърджали паднаха с 0:2 от израелския „Апоел“ Беер-Шева във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

„Апоел“ контролираше нещата от самото начело. В 21-ата минута гостите вкараха топката във вратата на Караджов, но голът беше отменен заради засада. Малко по-късно Иван Караджов спаси удар на Мариано Барейро. После Караджов извади и шут на Аколатсе, и удар на Сафури.

Логичното се случи в 52-ата минута. Тогава Мариано Барейро вкара за 0:1. Спас Делев имаше два опита да реализира за Арда от преки свободни удари, но и в двата случая уцели стената. В 77-ата Дор Миха удвои аванса на „Апоел“. Ансах нахлу отляво и центрира към Миха, който от воле вкара за 0:2.

Николай Киров изглежда няма да успее да отстрани втори отбор от тази страна в треньорската си кариера, след като с Ботев (Пловдив) успя да се справи с Бейтар през 2017 година. Наставникът на „Беер Шева“ – Рони Лева, пък за трети път ще елиминира български отбор в евротурнирите. През 2003-а разочарова Литекс с Макаби Хайфа, а през 2008-а като треньор на Стяуа елиминира ЦСКА.

„Съперникът е много опитен състав, който изчака своите моменти. През първото полувреме сгрешихме на два пъти и те имаха ситуации, а лошото е, че след почивката, точно когато се отърсихме от напрежението, допуснахме гол. После те се прибраха в защита и заиграха на контраатака, а и се възползваха, защото освен опит, разполагат и с качество. Играхме с повече напрежение, отколкото трябваше, като те ни превъзхождаха и в ръстово отношение. Сега мислим само за старта на първенството срещу Ботев (Враца), а после вече ще мислим за реванша“, допълни той и бе запитан какво мисли за ситуацията при първия гол, преди който имаше неотсъдено нарушение срещу Спас Делев. Не коментирам съдийството, гледаме си нашия отбор и се опитваме да решаваме нашите проблеми. Трябваше ни едно полувреме, за да се отпуснем“, заяви треньорът на „Арда“ Николай Киров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html