вторник, 30 април 2024 г.

Двама заразени спортисти в олимпийското село

Двама участници на олимпийските игри в Токио са дали положителни тестове за коронавирус, съобщиха организаторите в неделя сутрин. Това се случва само дни преди откриването на Игрите на 23 юли. Двамата заразени вече са влезли в олимпийското село. Общо три случая на заразени бяха потвърдени до тази сутрин. Първият е на член на един от отборите, но се смята, че той не е спортист. Първоначално организаторите не съобщиха националността на състезателите и в кой спорт участват. След това беше уточнено, че става въпрос за двама футболисти от отбора на Южна Африка.

Според организаторите има още един заразен с коронавирус, отново спортист, но неговата проба е излязла позитивна преди да влезе в олимпийското село. Общо 55 случая са потвърдени към момента сред организатори, служители и спортисти.

Япония продължава да среща големи трудности в борбата с коронавируса. През април и май на ден бяха отчитани по около 6000 нови случая на ден, но през юни тенденцията се обърна. В последните седмици броя на заразените отново се увеличи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html