сряда, 1 май 2024 г.

Във вторник софийската БСП ще иска оставката на Нинова

След изборите: ДПС са преливали гласове на партията на Слави Трифонов, обявиха от ГЕРБ

Във вторник софийската организация на БСП ще поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова, коментираха за anteni.bg източници от „Позитано“. Водачът на столичните социалисти Калоян Паргов настоява да се проведе заседания на Националния съвет преди да започне работа новото Народно събрание. Под предлог, че депутатите от БСП трябва  да получат насоки в работата си и действията си, Паргов настоява да се събере съветът, а там вече ще се иска отстраняването на Нинова.

„БСП не издържа „поправителния“ на 11 юли. При това положение оставката на Корнелия Нинова вече е на дневен ред. Докато хората се бунтуваха на площадите, нашият фокус беше вперен вътре в нас и очевидно, че изпуснахме важни тенденции и процеси в обществото“, коментира Паргов. Според него електорални маси са се отцепили тогава. „Те търсиха нови флагове, знамена, аватари. Направихме и грешката да не покажем категорична подкрепа за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в парламента ще защитаваме интересите им. Явно те не видяха това“, каза още Паргов.

Според него въведеният от Нинова модел е имал своя успех, но нещо се е променило. „След като през 2017 г. имаш 1 милион гласа и 2021 г. имаш най-големия спад, и то в опозиция. Явно повече не може да се работи така и има нужда от промяна“, завърши Паргов.

Според него въведеният от Нинова модел е имал своя успех, но през 2020 г. Нещо се е променило. След като през 2017 г. имаш 1 милион гласа и 2021 г. имаш най-големия спад, и то в опозиция. Явно повече не може да се работи така и има нужда от промяна.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html