сряда, 1 май 2024 г.

Калоян Методиев: Има явна подкрепа от ИТН към президента

Калоян Методиев. Снимка: БГНЕС

„Възможно е да има сценарий да не се състави ново правителство“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS политологът Калоян Методиев. Той вижда явна подкрепа от страна на „Има такъв народ“ към президента Радев и е възможно да има идея за продължаване управление на служебно правителство, но смята, че при трети избори може да се получи хаос.

„Сегашният служебен кабинет тръгна с високи очаквания, но потъна в безброй конфликти, а всеки ден има протестиращи групи и постоянно се продуцират скандали“, заяви още Методиев.

За него „Има такъв народ“ върви към несистемна неолиберална формация. Те са обявили, че са против системата, против правилата на демокрацията.

Калоян Методиев е убеден, че при здрав разум би трябвало да се търси възможност за съставяне на правителство, дори и за кратко време, защото предстоят много важни задачи в обществен, здравен, социален и финансов план за държавата, които трябва да бъдат решени от стабилно правителство.

Той също така е сигурен, че това вече няма да може да се осъществи от една партия или организация.

Политологът не очаква резки промени в новия състав на правителството от „Има такъв народ“.

При нови избори за Методиев всичко ще бъде непредвидимо.

Калоян Методиев бе председател на младежкия СДС, шеф на кабинета на президента Радев, отскоро е сред приближените на Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html